Min kamera-Mitt lyckopiller

Gott och blandat, tankar stora som små

ÄNTLIGEN kom åskovädret

Efter en varm långhelg på närmare 30 grader så kom det efterlängtade åskovädret, härligt, underbart, fast att det blir kvalmigt efteråt, men det rensar upp också. Då jag inte är en morgonpigg person så passar det mig bättre att åka ut INNAN jag lägger mig, vilket så var igår. Men......klockan var halv 11 på kvällen när jag såg att det började blixtra ute, och visste  att det var jobbedag, skulle ju egentligen gå och lägga mig. Var så nära att strunta i det, men gubben pepprade mig (lätt för han att säga som inte skulle upp tidigt dagen efter).

Kommer ner till stranden (Laxvik) med vy mot Hallandsåsen, Båstad och öppet hav mot Danmark och Halmstad på höger sida, en fin vy. Riggar kamera, stativ, fjärren manuell fokus och bulb, tar fokus på en båt ute på redden då det inte går att hitta skärpa i mörkret, så vänta. Åskovädret var alldeles för lång ut, det var två oväder, borta vid åsen och mot Danmark, men blixten var för långt bort med vidvinkel, telet, nja svårt att beräkna vart det kommer. Det var en skön kväll, med svalkan i bara shorts och linne kl 11 på kvällen. Då det var så långt bort och kom inte så många samtidigt och kraftiga på en timme så åkte vi hem. Fick en bild som jag gillade, blixten kom där ute där båten låg och lyste så fint, du måste förstora den för att se bättre-:)

Väl hemma så brakade det loss över oss, regnet kom och jag gick ut på altanen och tog ut i trädgården, fick en bild iallefall. valde ha med träd och gatulampan, inte världens häftigaste bild pecis, men den lyste upp bra. Hunden skällde som besatt, det gör han varje gång åskan går. Kl 1 kom jag i säng, somnade halv 2, vaknade halv 5= seeeg dag på jobbet -:)

Inlagt 2011-06-07 20:49 | Läst 2519 ggr. | Permalink
Underbart, den övre bilden är sagolik! Var själv uppe på taket men misslyckades totalt, hoppades på en ny front idag men den missade oss tyvärr.. som mest var det uppe i 145 blixtar i minuten enligt österlentracker som jag brukar kolla på, mest över Polen/Tyskland men Blekinge och norra Skåne har nog fått en del. Jag får hoppas på nästa och att det kommer en rejäl front med tromber o hagel på ett för mig lämpligt ställe!
Mvh Måns
Svar från Bente Egerdahl 2011-06-07 21:09
Tack Måns, det var inte mycket krut i ovädret när vi var ute, för långt borta, så slutaren var öppen kanske en sekund, så det var svårt, hade hoppats på massor och stora så jag kunde ha slutaren öppen längre, men......jag är nöjd. Nu är det bara hoppas på fler och inom rimlig tid med tanke på jobb etc. 145 blixtrar i minuten då snackar vi oväder då hade slutaren kunnat vara öppen länge he-he
Wow vilka bilder! Särskilt den översta, helt makalös! Själv sov jag mig igenom hela natten... nästan lite synd, för jag hade gärna fotat blixtar jag med.
Svar från Bente Egerdahl 2011-06-07 23:21
Tack Björn, man sover gott när det åskar så jag förstår dig, det kommer nog fler, problemet är bara att hinna med innan allt regn kommer-:)))
Det första foto är mycket bra..med fina färger på himmel
och fint ljus...kan du skicka över lite till ost sidan för har
har det inte kommit en enda droppe på flera veckor det är
mycket torrt i naturen...och det sista är också bra med blixtarna
på himmel..ha det gott ..Mvh Olof
Svar från Bente Egerdahl 2011-06-09 15:43
tack Olof det är hemskt när det blir så torrt och varmt,
Häftiga bider! Funderade också på att ta mig ut men iddes inte, man var ju seg som attan i den tropiska hettan, dessutom var timmen sen... Men nästa åskväder, DÅ sticker jag ut med stativet! :)
Svar från Bente Egerdahl 2011-06-07 22:18
Hade inte Svenne tjatat så hade jag lagt mig, men tänkte a vad fan, borde vara pigg efter 5 dagars ledighet. Men så skönt det var därnere när det blåste upp, nästan så man frös lite, det var gott. Vi kan sticka ut tillsammans en kväll sedan, lite otäckt att stå där själv-:)
Den första bilden är sagolik.
Här trodde vi att det skulle komma åska men det gick över.
Vi har fortfarande tropikvärme
/ Marianne
Svar från Bente Egerdahl 2011-06-09 15:44
Tack Marianne roligt att du tyckte om mina bilder
Fantastiska foton du fick till....jättevackert när man ser det på bild:-)
Första fotot var magiskt i mitt tycke:-)
Det kommmer kanske mer i natt hörde jag..men det kanske var lite mer innåt landet:-)
/// Monika
Svar från Bente Egerdahl 2011-06-09 15:45
tack Monika, uppskattas
Gud vad läckert. Tyvärr orkade jag inte fota själv. Men kollade på balkongen lite. Det var ju ett rejält mullrande. Måns den tosingen gick upp på vinden och tittade ut genom takluckan. Är ju ett trevåningshus så han var ju inte utsatt alls. Smart va! Jag måste också satsa på ett åskväder i sommar. Tror vi får mer av den varan framöver faktiskt. Kram Camilla
Svar från Bente Egerdahl 2011-06-09 15:48
tack Camilla, kan se honom framför mig där uppe ha-ha
Helt fantastisk första bild!
Att överhuvudtaget lyckas fånga en blixt är ju fantastiskt gjort bara det, men att få till den dessutom så enastående vackert är väl näst intill ett mirakel?!
Djupt imponerad och häpen blir jag men njuter i fulla drag... Well done!!

Mvh Anna
Svar från Bente Egerdahl 2011-06-09 15:49
tack Anna för de uppmuntrande orden, det bidde jag glad för
Den första bilden är verkligen fantastisk, och en djupt originell och ovanlig åskvädersbild.
Svar från Bente Egerdahl 2011-06-17 17:42
Tack Ernst-Göran vad roligt att du tyckte om den, uppskattas



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver