Min kamera-Mitt lyckopiller

Gott och blandat, tankar stora som små

Visst är det lustigt

När våren och den underbara månaden maj kom då tappade jag min inspiration och lust att fota. Jag frågar mig varför???? Många fina kvällar har jag inte brytt mig om att åka ner till stranden, har inte varit på "min" strand på över en månad. Tagit några svängar till skogen, kommer hem med tre bilder efter en halvtimma, eller så ids jag inte ta upp kameran. I april så fotade jag en del vitsippor, men sedan.......det är ju NU man ska vara ute i allt det vackra som blommar.

Igårkväll stack jag ner till en ny strand där jag inte varit trots att jag bor bara några km därifrån. Gullbranna/Tönnersa naturreservat, och opps vad fint där var. Hur har jag kunna missat detta? Ligger ju intill min Trönningestrand och Laxviksstranden. Där fanns havet, stranden, skogen, ån vad mer begära. Nu vaknade min inspiration lite till liv igen. Givetsvis var jag nere sent på kvällen så solen gick snabbt ner. Men hann lägga mig ner i den mjuka sköna sanden, känna vinden i ansiktet och lukten av hav, det var detta jag behövde. 

Här kommer två bilder av en liten grön växt i sanden, ingen aning om vad det är, men fin var den med sina pyttesmå blommor. Hade inget macro med, utan det fick bli telet.

Till helgen ska jag få fotografera min dotters vän när hon har studentbal och ser fram emot det, ska bli riktigt roligt att få prova min nya 85:a, så lite lust finns det nog trots allt

Inlagt 2011-06-03 09:48 | Läst 2480 ggr. | Permalink
Låter som om du behöver överraska dig själv med nya utmaningar och nya infall? Tycker att man kommer på sej själv med att vara färdig med vissa motiv och sätt att fota på, kanske ett tecken på ett steg i en utveckling framåt?
Hoppas lusten återvänder, det är roligt att fota!!!!
Hälsn Anne-Sophie
Svar från Bente Egerdahl 2011-06-03 10:18
Tack Anne-Sophie du har en poäng i ditt svar-:) har ibland tänkt så att jag är så trött på ........vissa motiv , vill göra annat liksom. Har bara fotat studenter en gång så det ska bli roligt att få göra det till helgen, en utmaning mot mig som annars krälar i sanden för det mesta-:))
Hej Bente
Jag känner likadant som du ibland ..men jag bor tre mil från havet
så det blir inte ofta jag är ute vid det..utan håller till på ängar och tar makro
det gillar jag då jag har upptäckt att den lilla världen är mycket stor
dina foto är fina med bra ljus och snygga bakgrunder...ha det gott
Mvh Olof
Svar från Bente Egerdahl 2011-06-04 10:49
Tack Olof, tror nog att de flesta av oss känner så ibland
Ja, det är ett konstigt fenomen det där, med inspirationen som kommer och går. Något lurt är det, eftersom man saknar den när den inte är där. Vilket alltså betyder att någonstans ligger fotograferingslusten och lurar i alla fall. Min egen tanke är att man ska ge upp ambitionen att ta bra eller intressanta bilder, och ersätta den med ambitionen att helt enkelt fotografera. Då blir det fler bilder, och enligt min erfarenhet också fler intressanta och bra bilder. Och kanske en hel del skräp, man vad gör det? Många skräpbilder som jag sparat visade sig åratal senare i alla fall ha sitt intresse. Så vad är en bra bild, och vad är skräp?
Svar från Bente Egerdahl 2011-06-04 10:53
Tack Ernst-Göran nog är det så alltid, tror att de flesta av oss känner så här ibland. Vad som är bra eller skräp är ju upp till fotografen att avgöra vad man känner/tycker. Som du säger att bara ta med kameran och fotografera kanske utan något speciellt mål. Många gånger har man ju fått komma ut och bara njuta, som jag gjorde här, och detta då tack vare kameran, kanske jag inte alls hade åkt ner till havet just den kvällen. För kvällen var skön, med eller utan bilder-:)
Det är nog någon sorts fetknopp som du fångat med ditt tele. Härlig känsla i bilderna.
Det där med inspiration känns igen. Jag fotar i alla fall men hittar oftast inte någon bra vinkel eller så blir allt bara suddigt när inte lusten finns där.
Nästa gång jag är ute så sitter allt igen som genom ett trollslag.
Men fota är roligt
/ Marianne
Svar från Bente Egerdahl 2011-06-04 11:04
tack Marianne så är det nog. Fota ska vara roligt och som jag svarade i förra kommentaren så kommer man ju ut och får njuta en stund, kanske jag inte hade åkt ner till havet den kvällen om jag inte hade kameran
Låt kameran vara och låt bli att uppleva livet i sökaren och låt tiden flyta sin stilla gång och sakta o säkert kommer inspirationen tillbaka... Jag lovar... Som sagt... går i cykler...
/T
Svar från Bente Egerdahl 2011-06-04 11:06
Tack Tommy, håller med, men jag kan nog inte låta bli att ta med kameran trots allt. Man vet aldrig.....vad som dyker upp. Men jag fick en skön kväll, kanske jag inte hade åkt ner till havet den kvällen om jag inte hade haft en kamera, den får ju ut mig i naturen oftare än vad jag var förr -:)))



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver