Min kamera-Mitt lyckopiller

Gott och blandat, tankar stora som små

Fotoutställning under öppen himmel

Från min resa i Norra Norge tänkte jag visa några bilder från en fotoutställning ute på klipporna . Utställningen som heter "Under öppen himmel 2010" ligger i Tranöy på Hamaröy och där finns även det sk Hamsungalleriet. Klippområdet ligger vid kustbandet i Vestfjorden med en vacker vy mot Lofoten och består av många små platåer med lodrätta väggar som är perfekta att hänga fotografier på. Fotograferna heter Unni Skoglund och Anne Strand som kommer från Trondheim. Tillsammans ställde de ut 41 bilder med motiv från den vackra naturen och även abstrakta bilder, utställningen pågår till den 30:e april 2011.

Vi började vår tur på denna underbara lilla strand

Kändes lite konstigt att gå upp på klipporna och följa en snitslad bana mot utställningen, spännande

Bakom krönet dök den första välkomstskylten upp, gubben kikar, jag fotar

Vänder mig om och börjar kika på de första bilderna, lite svårt att se motiven på dessa små bloggbilder, men tror ändå att helheten som du ser här upplevs som härligt. På andra sidan Vestfjorden ser du Lofotväggen

Det hade regnat tidigare och i pölarna bliv det fina speglingar. Här ser du mer av de fina fjällmotiven.

En närbild kan jag visa, skulle önska det var plats för alla i bloggen, men då blir den lång, nu vill jag mer visa upp helheten från denna utställning. Motivet med de färgglada husen  är väldigt typiskt just för Norra Norge

Vi vandrar vidare på vår snitslade bana, njuter  av både vackra bilder som så väl den vackra utsikten, gubben står och längtar tillbaka till Lofoten som syns i bakgrunden. Det var en underbar dag ute i den friska klara luften

Inlagt 2010-08-06 01:44 | Läst 3169 ggr. | Permalink
En sådan vacker bildsvit!
Svar från Bente Egerdahl 2010-08-06 09:17
Tack Ernst-Göran,
Hej, Bente..

Ett spännande reportage. Vilken ovanlig typ av utställning detta var. Lite originellt att ha den utomhus. Är den inte lite väl utsatt för väder och vind ?
Landskapet är ju helt fantastiskt vackert. Kan nog tänka mig att det var stilla där uppe.

Ha de..
/Tobbe
Svar från Bente Egerdahl 2010-08-06 09:16
Tack Tobbe, det var en härlig dag med vacker natur och fina foton. Bilderna var noga "inplastade" i hårdplast så de klarade sig, bilderna kommer att hänga där till april nästa år om du vill åka och kika-:)))bara 180 mil (en väg).
Vilken fin idé med denna utställning och vilka läckra bilder. Synd bara att jag inte visste det förra veckan när jag var i trakterna. Får väl åka dit igen då :=) men jag väntar nog till norrskensperioden.

/Ulf
Svar från Bente Egerdahl 2010-08-06 09:34
Tack Ulf, utställningen varar till april nästa år så du kanske hinner. Du har nog inte så långt att åka som jag-:)) norrsken är också vackert att få uppleva, det har jag gjort en gång i mitt liv då i norra Norge
Härlig och fin idé med en fotoutställning på det viset!! Och, väldigt fint skildrat av dig!! Kan förstå att din kamera blir ett lyckopiller i dessa sammanhang!! Det blir det även för mig när jag ser dina bilder. Blir både res- och fotosugen. Men.... Tack för en härlig kavlakad!! /Peter-L
Svar från Bente Egerdahl 2010-08-07 00:24
Tack Peter för dina så fina ord, det uppskattades.
Roligt att du delar med dig av detta - intressant koncept och vackra bilder.
//Leif
Svar från Bente Egerdahl 2010-08-07 00:28
tack Leif och roligt att du tyckte om det
Hej Bente! Fint att få följa med dig på denna stig och få smaka lite på utställningen. Tänkte först att fotona fick konkurrens av naturen runtom, men det verkar som de platsar här där det är så kargt.
Ha det gott/Eva-Lena
Svar från Bente Egerdahl 2010-08-07 00:33
Tack Eva-Lena, faktiskt så var det fotona som tog upp det största intresset, fast gubben gillade nog att kika mer på naturen runt om. Det var två härliga energikickar alltihopa-:))
VIlken fantastisk miljö! Och tur med vädret hade ni också. Ser att ditt vidvinkelobjektiv fått jobba... Härliga bilder! :)
Svar från Bente Egerdahl 2010-08-06 23:35
Tack Ulrika, det var en sån underbar dag, det blåste frånlandsvind så det var varmt och skönt (men inte så varmt som här-:) en av de bästa dagarna. Ja, jag hade den nya Sigman på hela tiden, blev lite svårt då med närbilderna av tavlorna, iddes inte byta objektiv heller, jag är lite lat ibland-:)
Verkligen kul och annorlunda utställning. Men så rätt, att njuta av landskapsbilder ute i det fria :-)

Och jag förstår din gubbe, Lofoten längtar man alltid tillbaka till :-)
Svar från Bente Egerdahl 2010-08-07 13:53
Tack Jörgen roligt att du tyckte om mitt lilla inlägg



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?