Min kamera-Mitt lyckopiller

Gott och blandat, tankar stora som små

Borde skämmas-:))

 

Jag har bott i Halmstad sedan 1988 och missat detta fantastiska naturreservat. Nu har jag varit där och vandrat runt denna gråmulna vårdag i maj och försökt återge allt det vackra på några bilder. En plats jag kommer att återvända till måååånga gånger och följa årets alla årstider, så nu börjar jag med våren.

Lite fakta. Möllegårds naturreservat är ett välbesökt friluftsområde, här finns flera stigar, bord, bänkar och grillplatser. Här finns många värdefulla naturmiljöer. Fåglar såväl lavar trivs i den gamla alsumpskogen. Längs med Nyrebäcken och i hagmarkerna blommar Backsippor bland gamla ekar och enar. 

 


Även i de bruna vattnet blev speglingarna fina

Känns som om jag går i en regnskog, vilt och vackert

Nu kommer jag till de söta lammungarna, de var riktigt busiga. Hade jag haft en filmkamera så hade det blivit en rolig film av allt deras skuttande

Nä, nu får ni lugna ner er lite

Jag vandrar vidare, det finns så mycket att kika på

Kommer till ängen där Backsipporna finns, tyvärr så var de nästan utblommade, får återkomma i april nästa år.

Dags att gå hem, här finns många stigar och broar att välja på.

En sista bild, skulle vilja lägga mig ner på magen med macrot, men det var för sumpigt


Inlagt 2010-05-23 12:22 | Läst 2511 ggr. | Permalink
Gillar bild nummer 3 ovanifrån ,så stilla så lugnt fina färger.
Ja jag håller med, man blir lätt hemma blind på allt det vackra man har runt hörnet i sin hemort .

mvh micke
Svar från Bente Egerdahl 2010-05-23 17:12
Tack Micke för titten, uppskattas
Vilket vackert ställe! Förstår om du känner att du måste återvända, det är ett ställe jag också skulle åka till många gånger...!
Blev överförtjust över näst sista bilden på bron. Så vacker bild - känns som om det bara är två färger på bilden!
Och förstås första bilden, det är Kabbeleka va? En av mina favoritblommor på våren - gillar dess mustiga gula färg!
/maria
Svar från Bente Egerdahl 2010-05-24 14:14
Tack för titten Maria, kan nog stämma namnet på den gula blomman, skulle velat krypa in i den och fota, men den växer ju nästan i vattnet-:) Här fanns fler broar, ja det blir fler turer hit
Oj vilket ställe du hittat. Och vilka bilder du visar upp därifrån
Grattis till det nyfunna stället
Ska bli spännande att följa dina bilder därifrån.
Bild 2.3 och 4 är dom bästa i den här omgången.
Även bilden på fåren som möts tycker jag lite humor i sig. Dom svart fåren bakom ser lite rädda ut när mamma och pappa kommer, lite bus där kanske.
Vi hörs
Micke
Svar från Bente Egerdahl 2010-05-24 17:41
Tack Micke, det var så kul att se de busiga lammen. Tänk att jag missat detta. Ja egentligen upptäckte jag det för 2 veckor sedan, det var här jag fotade min spegling Fairytail, men jag hade inte tid till att utforska mer då, men det blir nog till att återkomma ofta hit.
Ja visst är där jättevackert, vi var där för några veckor sedan och jag har en massa kort därifrån som jag inte gjort något med, hmm... ett blogginlägg kanske?! :)
Tror allmänt att man är dålig på att turista på hemmaplan, det finns många fina platser på nära håll. Men för det mesta åker man ju till sina vanliga ställen, som stranden.. ;)
Ha det gott //Ulrika
Svar från Bente Egerdahl 2010-05-24 17:44
Tack Ulrika, jo jag är iallefall hemmablind-:) kan undra hur mycket mer här finns att utforska, får ägna mig åt detta i sommar. Och "vår" strand finns det alltid något att fota, speciellt då när ljuset är så fint (om man nu hinner ner-:))
Vilken underbar plats! Jag förstår att du blir snopen när du inser vad du missat. Å andra sidan, vilken upptäckt efter alla år!

Hemmablindhet är fotografens värsta fiende, tänker jag ibland. När man är ny på en plats ser man så mycket mer, allt är fräscht och spännande. Efter några år får man bestämma sig ordentligt för att öppna ögonen inför allt som finns att se och fotografera.
Hehehe..

"Gräset är alltid grönare.." osv...
Vilket härligt naturområde du hittat hemmavid ??
Hoppas man får se mer från det nu i fortsättningen. Ljuvlig natur, med många vackra inslag och nyanser.

Ha de..
/Tobbe
Svar från Bente Egerdahl 2010-05-24 17:46
tack Tobbe, jag var här som hastigt för två veckor sedan, min Fairytail är tagen från en av broarna, men jag hann aldrig utforska stället mer, men det är så underbart vackert där, får bli många turer dit. Kan undra hur många fina platser mer det finns som man inte upptäckt, kan tänka mig delar av prins Bertils Stig utmed kusten. Ni får komma hit i sommar
Vilka vackra små naturbitar du visar oss! Kul vad man kan missa omkring sig egentligen. Bra att du hittade det till slut! =)
Svar från Bente Egerdahl 2010-05-24 17:47
Tack Caroline för titten, det uppskattade jag
Oj, vad vackert :) O vackra bilder du tagit med. Där skulle man kunna strosa omkring i evigheter, drömma sig bort o bara njuta :)
Svar från Bente Egerdahl 2010-05-24 18:02
Tack Elin, jag tror du skulle njuta 100 % här-:) Jag var där ett par timmar men ändå hann jag inte med allt-:))) var där efter jobbet och hade inte heller de rätta kläderna på mig, men skall dit igen, det ör otroligt vackert just här ute kring Tylösands kustområden
Ljuvlig grönska o fina bilder. Jag blir riktigt sugen på att åka dit. Och visst är det lätt att bli hemmablind.
/Mvh Eva-Lena
Svar från Bente Egerdahl 2010-05-26 10:11
hej Eva-Lena tack för fin kommentar, kom hit så ska jag guida dig
fina bilder och visst är det vackert där! go glass med :-)
Svar från Bente Egerdahl 2010-05-30 00:52
Tack Magnus, ibland undrar jag hur mycket fint det finns i en närhet som man inte vet om???? å glassen, nej tack, gillar den inte he-he, kall och smaklös, föredrar glassen i Eketånga, en STOR banasplit ska det va



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver